Zdroj: http://muna.tokamaradi.cz/index.php?a=24  •  Vydáno: 9.4.2013 15:44  •  Autor: Root

Pátá velká brigáda - aneb když je sníh...

Bylo naplánováno hodně práce, hlavně kolem objektu. Jenže příroda byla proti :-)

Když byl v lednu ExZiT a mi hrozně moc chtěli sníh, tak nebyl. Teď na jaře jsme chtěli pracovat venku, ale pro kupy sněhu se nedalo :-)

Už ve čtvrtek po našem příjezdu jsme museli odházet hromady sněhu pro příjezd nákladního auta, abychom vůbec mohli materiál a další postele vyložit. Naštěstí v pátek svítilo celý den sluníčko a sníh pomalu odtával. Díky tomu jsme měli i přísu užitkové vody, kterou Terka poctivě sbírala do nádob a kanystrů. Tentokráte se sešlo hodně pracantů. Podle plánu práce si každý vybral to svoje, i když některé úkoly prostě plnit nešlo. Hlavně teréní úpravy a prořezávka okolí objektu. I tak se práce udělalo hodně. Je vyzděná další spací místnost (temná kopka), začali jsme zdít sociálky. Naštípaná hromada dřeva, namalovaná cedule ČTU a 113 a další.

V sobotu většina pracantů odjela, asi věděli proč :-D Do rána totiž napadlo 20 cm sněhu a málem jsme neodjeli. Auto před sebou hrnulo sníh jako silničářské auto a cesta přes Červenohorské sedlo byla opravdu jen pro otrlé.

Děkuji všem moc za pomoc.

P.S. - fotky jsem použil z více zdrojů (Slavíčci, Hafík a S.V.)

A kdo tu byl?

Terka, Béďa, Uni, Janča, všichni Hošci (O+T+J+T), Hafík, Téčko, Slavíčci (O+O+na chvilku i zbytek rodiny),Aidam, Adélka, Prokop, Mičkeovci (V+K+T), Stinky, ET a další